Tandemsprong

Tandemparachutespringen is de ideale manier om kennis te maken met parachutespringen. Je hoeft er geen opleiding of kennis voor te hebben, omdat je samen met een ervaren instructeur springt. De instructeur is verantwoordelijk voor het openen van de parachute, dus jij hoeft enkel te genieten van de adrenale-kick en het prachtige uitzicht!


Bongo cadeaubon parachutespringen 

Wil je zelf skydiven of wil je een parachutesprong cadeau geven aan iemand?

Dat kan met de Bongo bon Sensatie!

De bon kost slechts 199,90 euro — minder dan als je rechtstreeks boekt!

bongo-be     bongo-nl

Hoe gaat het in zijn werk?

Je hoeft op voorhand geen medische keuring of opleiding te ondergaan. Bij je aankomst in het skydive centrum  krijg je enkele instructies om je volop te helpen genieten van een probleemloze vlucht. Daarna vlieg je samen met de instructeur naar boven. In het vliegtuig worden jullie aan elkaar vastgegespt. Wanneer jullie op de juiste hoogte zijn, in Nederland is dit zo’n drie kilometer, springen jullie samen uit het vliegtuig. Je maakt dan eerst een vrije val. Deze duurt ongeveer een halve minuut. Je vliegt dan tegen 200km/uur door de lucht! Daarna wordt de parachute geopend en zweef je gedurende een drietal minuten rustig naar de grond toe.

De instructeur hangt tijdens de val boven jou, waardoor je steeds vrij zicht hebt op de prachtige natuur onder je. Je kunt dus volop genieten van je val.

Veiligheid…

Je moet zelf geen moeilijke opleiding volgen en je hoeft ook niet eerst naar de dokter te gaan, maar dat wil niet zeggen dat de sprong minder veilig is. Alle verantwoordelijkheid tijdens de sprong ligt bij je instructeur en hij wordt wel medisch gekeurd. Bovendien heeft hij ook jaren ervaring als parachutist. De instructeur heeft zijn opleiding afgemaakt, hij heeft al meer dan 1000 sprongen achter de rug en moet bovendien een speciale vorming volgen om te mogen tandemspringen. Om zijn brevet hiervan te kunnen houden, voert hij elk jaar opnieuw een minimum aantal sprongen uit. Hij weet dus waarmee hij bezig is en is volledig te vertrouwen.

Verder wordt het materiaal waarmee je springt tot wel vier keer toe gecontroleerd op de grond en in het vliegtuig.

In Nederland worden er jaarlijks 10000 tandemsprongen gemaakt en er is nog nooit een dodelijk ongeluk gebeurt. Volg de instructies die je krijgt goed op tijdens het springen, hou je benen goed omhoog tijdens het landen en alles zal vlot verlopen.

Tandemspringen met een handicap, het kan!

Een handicap of beperking hoeft geen reden te zijn om niet te skydiven. Je kunt perfect een tandemsprong maken met de meeste handicaps. Verlamming, een hypermobiel gewricht, astma… het kan allemaal. Bespreek je beperking wel even op voorhand met het springcentrum. Zo kunnen zij beoordelen of het echt wel veilig is; want als dit niet is, kan de sprong uiteraard niet doorgaan. Neem bovendien niet op voorhand extra medicatie in, maar maak hierover afspraken met je instructeur. Het skydive centrum heeft hier meer ervaring mee dan jijzelf en kan je hierin perfect begeleiden.

Te jong, te oud, te dik, te dun…

In principe kan iedereen van 2 tot 99 jaar tandemspringen. Om er een mooie ervaring van te maken, is het echter niet aangeraden kinderen onder de zes jaar te laten springen. Angst kan dan de overhand nemen, waardoor ze er niet van zullen genieten.

De meeste springcentra doen enkel tandemsprongen met mensen onder de 100kg. Dit gewicht verschilt wel van centrum tot centrum, dus neem zeker eerst contact op met het gekozen skydive centrum.

Reserveren of niet?

Bij de grote centra is reserveren niet altijd nodig, maar als je naar een kleiner springcentrum gaat wel. Wanneer het weer tegenvalt, zal je helaas niet kunnen springen, ondanks je gemaakte afspraak.

Herinneringen…

Een prachtige herinnering is een video of foto van je eerste parachutesprong! Tegen betaling kun je een prachtige reportage laten maken om nog jaren nadien van te genieten. Een ervaren parachutist springt dan samen met jou en de instructeur uit het vliegtuig en filmt de ganse vlucht naar beneden. Je kan alles van begin tot einde herbekijken in je eigen woonkamer.

De kostprijs

Voor 199.90 euro heb je al een BONGO bon die je recht geeft op een tandemsprong. Wanneer je rechtstreeks reserveert in een springcentrum ga je niet goedkoper af zijn. Bovendien is de bon ook een prima cadeau om iemand de kick van zijn leven te bezorgen!


Bongo cadeaubon parachutespringen 

Wil je zelf skydiven of wil je een parachutesprong cadeau geven aan iemand?

Dat kan met de Bongo bon Sensatie!

De bon kost slechts 199,90 euro — minder dan als je rechtstreeks boekt!

bongo-be     bongo-nl