Paracentrum Texel

Langs de Nederlands kust ligt het prachtige Waddeneiland Texel. Hier is Paracentrum Texel gevestigd, één van de bekendste clubs van Nederland. Ze hebben hun reputatie niet alleen aan de fantastische omgeving te danken, maar ook aan hun professionaliteit en gezelligheid.

Een beetje geschiedenis…

Paracentrum Texel is reeds in 1969 opgericht door Bob Rienks. De club is doorheen de jaren een pionier geweest op het vlak van parachutespringen. Ze is steeds gegroeid en wel drie keer verhuisd naar een groter pand. Momenteel is het paracentrum gevestigd in een modern gebouw met alle vereiste veiligheidsvoorzieningen.

De dropzone

Het paracentrum beschikt over één van de grootste en meest obstakelvrije dropzones van Europa! Hier landen jaarlijks duizenden recreatieve en professionele parachutisten. Regelmatig worden er ook wedstrijden gehouden op het terrein.

Ervaring

Bij paraclub Texel werken zeer ervaren mensen. Enkele van de instructeurs hebben reeds 12000 sprongen op hun palmares staan! Ook voor professionele parachutisten werken er zeer geschikte coaches bij de paraclub. Voor elke wedstrijddiscipline is er een topcoach aanwezig in de club. Daarom wordt er op het eiland erg veel geoefend door teams uit alle verschillende springdisciplines. Het is de ideale plek voor een trainingsstage: een mooie, rustige omgeving en een professionele, moderne paraclub met nationale en internationale instructeurs.

Je eerste sprong

Veel mensen vinden hun weg naar Paracentrum Texel voor hun eerste tandemsprong. Voor deze sprong is geen opleiding of medische keuring vereist, aangezien je vastgegespt wordt aan een ervaren parachutist. Texel is een prachtige omgeving om je eerste sprong te wagen. Je ziet tijdens de vrije val het ganse Waddeneiland onder je, mooier kan het toch niet! Bovendien is het de ideale gezinsuitstap. Neem je familie een weekendje mee naar Texel, boek een gezellige overnachting en deel de overweldigende ervaring van je eerste sprong met je gezin dat kan toekijken vanop de grond! Het is zelfs mogelijk een video- of fotoreportage te laten maken van je sprong, zodat je achteraf alles rustig kan herbekijken in je eigen woonkamer.

Meer dan alleen skydive!

In Paracentrum Texel gebeurt er wel meer dan enkel parachutespringen. Je kunt er ook terecht om een rondvlucht over het eiland te maken. Er zijn verschillende formules mogelijk: je kan plaats nemen in het vliegtuig en je laten rondvliegen zodat je volop van het prachtige uitzicht kunt genieten of je vliegt zelf. Als je de speciale rondvlucht boekt, mag je zelf een stukje vliegen! Zo krijg je misschien de smaak te pakken en boek je later wel heuse vlieglessen bij de club.

Opleidingen

Ervaren instructeurs geven allerlei cursussen voor zowel de recreatieve als de professionele parachutist en vliegenier.

Contactgegevens

Paracentrum Texel BV

Postweg 128

1795 JS De Cocksdorp Texel

Tel: 0022 311 464

Mail: [email protected]

Aangezien Texel één van de Waddeneilanden is, moet je het paracentrum bereiken via boot. De veerboot vertrekt in Den Helder. Op Texel zelf moet je nog een stukje met de wagen rijden voor je aan het Paracentrum bent.