Paracentrum Teuge

Nabij Apeldoorn, in het centrum van Nederland, ligt het Nationaal Paracentrum Teuge. De club is 40 jaar geleden opgericht en heeft de status van Nationaal Paracentrum. Hier worden jaarlijks meer sprongen gemaakt dan in eender welke andere Nederlandse paraclub.

Wat Paracentrum Teuge zo speciaal maakt, is dat het de enige professionele non-profit paraclub ter wereld is.

Locatie

Nabij de Veluwe, pal in het midden van Nederland. Centraler kan toch niet? Tijdens je vrije val heb je een prachtig uitzicht op de Veluwe onder je.

Faciliteiten

Het paracentrum is volledig uitgerust: een groot gebouw met hangar, teamruimtes, slaapzalen, douches, een opleidingslokaal, bergruimte voor je persoonlijk materiaal, een para-shop, een verhuurbalie en een professioneel restaurant. Alles is er gewoon aanwezig.

Dit maakt het centrum aantrekkelijk voor een recreatieve springer die graag zijn familie meebrengt, maar ook voor professionele skydivers die hier willen trainen. Dagelijks wordt er rond 16uur een para-maaltijd bereidt. Dit is een goedkope, maar gezonde maaltijd, zoals een éénpansgerecht, een pasta of een typisch Hollands gerecht. Voor een beperkt budget kun je eten, slapen en materiaal huren in Paracentrum Teuge.

Vereniging Parachutisten Centrum Teuge

Kortweg VPCT. De vereniging telt 400 leden. Zij zetten zich in voor de paraclub en helpen af en toe bij het onderhoud. In ruil daarvoor krijgen ze kortingen en kunnen ze deelnemen aan speciale thema-avonden en andere cursussen. Eenmaal per jaar is er een ledenvergadering.

De vliegtuigen

Paracentrum Teuge beschikt over twee grote vliegtuigen waarin tot wel 18 skydivers vervoerd kunnen worden. Ideale voor grote teams of uitgebreide shows.

Opleidingen

De club organiseert allerlei verschillende opleiding voor zowel de recreatieve als de professionele skydiver.

Je eerste sprong

Bij Paracentrum Teuge kan je je eerste tandemsprong maken. Na een korte veiligheidsinstructie op de grond, ga je samen met een ervaren instructeur de lucht in. Je wordt via een harnas vastgegespt aan de instructeur en springt vervolgens samen uit het vliegtuit. Onder je zal je de prachtige Veluwe zien liggen. Je val duurt ongeveer vijf minuten. Na je landing ontvang je een heus tandem certificaat!

Bovendien is het mogelijk om je sprong te laten filmen of fotograferen. Je hebt dan een mooi aandenken aan deze prachtige ervaring.

Breng gerust je familie of vrienden mee om je sprong vanop de grond te volgen. Zij kunnen tussendoor wachten in de gezellige bar.

Shows en wedstrijden

Op het terrein worden regelmatig shows en wedstrijden georganiseerd. Doorheen het jaar kunnen teams hier ook komen oefenen om zich verder te bekwamen in hun springdiscipline.

Wanneer je je eigen show in elkaar wilt steken, neem dan zeker contact op het met Paracentrum. Je kan het zo gek niet bedenken of ze realiseren het.

Contactgegevens

Nationaal Paracentrum Teuge

De Zanden 11d

7395 PA Teuge

Tel: 0031 55 323 1604

Mail: [email protected]