Belgische parachuteclubs

Proficiat je hebt de stap gezet en besloten om te springen! Waar kun je hiervoor terecht?
Hieronder vind je misschien wel dé locatie om jouw droom waar te maken!

 

SPA

Hier kun je skydiven combineren met een prachtig uitzicht. Je stijgt op van een klein vliegveld in Spa. Na een korte vlucht spring je uit het vliegtuig en heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Vooral na de opening van de parachute, wanneer je daling naar het vliegveld is ingezet heb je een paar minuten de tijd om de schoonheid van de omgeving in je op te nemen.
Zie je in de verte het stadje Spa? Is dat daar niet het beroemde circuit waar elk jaar grote races plaatsvinden?…

Zegt dit je wel iets? Waag dan zeker een sprong boven Spa!

De contactgegevens:

Aérodrome de Spa La Sauvenière

B-4900 Spa

Tel: 0032 87 269 906

Mail: [email protected]

 

PCV

Paracentrum Vlaanderen is wellicht één van de grootste clubs van België met maar liefst 3 dropzones: Moorsele, Zwartberg en Schaffen.

Moorsele is vlakbij Kortrijk gelegen. Deze dropzone ligt op grondgebied van het Belgisch leger. Van maandag tot vrijdag oefenen de militairen er en in het weekend mag het Paracentrum Vlaanderen gebruik maken van dit terrein.

De contactgegevens:

Ledegemsestraat 140

8560 Moorsele

Tel: 0032 56 503 940

Mail: [email protected]

Zwartberg ligt bij Gent. Dit terrein is eigendom van de Limburgse vleugels.  De dropzone zelf is op vijf minuutjes van het vliegveld gelegen. Ze heeft een fantastische swooppond van 80 op 10 meter! Dit is uniek in Europa!

De contactgegevens:

Vliegplein 1

3600 Genk

Tel: 0032 89 842 776

Mail: [email protected]

Schaffen ligt dan weer in de buurt van Diest. Ook deze dropzone is van het Belgisch leger. Hier oefenen in de week de parachutisten van het leger en in het weekend mag, net als in Moorsele, het Paracentrum Vlaanderen er gebruik van maken. Er wordt niet enkel aan valschermspringen gedaan in Schaffen, maar ook aan RC vliegen (modelbouw) en zweefvliegen.

De contactgegevens:

Nieuwe Dijkstraat 44

3290 Schaffen

Tel: 0032 13 337 543

Mail: [email protected]

 

Paraclub Namen

Deze dropzone is centraal gelegen in België, op amper een half uur rijden van Brussel. Er wordt professioneel gewerkt en je wordt er vriendelijk ontvangen. De reputatie van deze dropzone is zelfs buiten België gekend. Iedereen kan hier terecht: zowel een ervaren parachutist als iemand die voor de eerste keer springt wordt op een professionele manier ontvangen. Ook heb je hier de optie om je aan een tandemsprong te wagen. Je mag gerust je familie of vrienden meebrengen om te komen kijken. Zij kunnen comfortabel wachten in de cafeteria.

De contactgegevens:

Rue Capitaine Aviateur Jacquet 44

B-5020 Suarlée

Tel: 0032 81 568 920

Mail: [email protected]

 

Paraclub Hoevenen

Dit is een kleine, gezellige paraclub. Je kunt er elk weekend en op de feestdagen springen. Bovendien organiseren ze in juli telkens een springweek, waarbij de club een week lang geopend is. De club beschikt over één vlliegtuig, een Cessna 206 Turbine waar zes parachutisten in kunnen. Een vlucht van twintig minuten brengt je al snel naar 12000 voet, de ideale springhoogte. In paraclub Hoevenen kan je ook terecht voor cursussen en je eerste parachutesprong.

De contactgegevens:

Dijkstraat

3940 Hoevenen

Tel: 0032 477 320 976

Mail: [email protected]